Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Edinfo.be
Edinfo.be

Links over kunst

Op zoek naar interessante informatie rond kunst, kunstenaars en gallerijen? Op deze pagina bespreken we boeiende info rond gelijkaardige onderwerpen.

 

Kunstenaars

Onze dagelijkse leefwereld wordt steeds meer beïnvloed door kunst. De tijd dat werk van kunstenaars enkel te bezichtigen was in het museum is al lang vervlogen tijd. Street-art kunstenaars zoals Banksy zijn daar een voorbeeld van. Ontdek hier andere interessante kunstenaars.
Michael Borremans
Belgische kunstenaars

 

Schilders

Vlaanderen staat bekend om zijn klassieke kunstschilders. Grootmeesters zoals de Vlaamse Primitieven worden in heel de wereld nog altijd erg gewaardeerd. Maar hedendaagse schilders zijn de klassieke stijl nog altijd niet verleerd. Kijk maar naar de wereldbefaamde Gentse schilder Michael Borremans. Hij combineert de stijl van de oude meesters om hedendaagse onderwerpen op doek te zetten.

Gallerijen

Doordat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in kunst, duiken er in verschillende steden ook niche-gallerijen op. Onze wereld wordt complexer en ook dat uit zich in kunst. Indrukken uit onze complexe wereld worden verwerkt in heel wat nieuwe kunststijlen. Vandaar dat er ook steeds meer gallerijen worden opgericht die de mensen in contact willen brengen met deze nieuwe kunststromingen.